Esittely

Osastomme toimisto Hakaniemessä

Helsingin Metallityöväen ammattiosasto 5 sivut


Metalli Vitonen on suurin Helsingissä toimivista Teollisuusliiton teknologiasektorin osastoista. Ammattiosastossa on jäseniä noin 1350. Osaston jäseniä on noin 100 eri työpaikalla. Kun työpaikkojen lukumäärä verrattuna jäsenmäärään on suuri, tuo se mukanaan tilanteen, jossa meillä on kymmenillä työpaikoilla vain yksi tai pari jäsentämme. Osasto kokoaa jäsenensä koko Helsingin alueelta pienistä ja keskisuurista työpaikoista.
Vitosen työpaikoista suurimmat ovat Planmeca Oy ja GE Healthcare Finland Oy, joissa molemmissa on yli kaksi sataa työntekijää. Tyypillisempiä työpaikkojamme ovat kuitenkin muutaman kymmenen työntekijän yritykset, joita on runsaasti.

Osaston jäseniä on hyvin monenlaisissa yrityksissä: Perinteisissä konepajoissa, metallituotetehtaissa, rautarakenneyrityksissä, erilaisissa elektroniikkayrityksissä, kunnossapito- ja huoltofirmoissa jne. Autokorjaamojen, peltialan, jalometallialan ja tietoliikennealan työntekijät eivät yleensä ole Vitosen jäseniä, vaan näillä erityisaloilla on kullakin omia alakohtaisia ammattiosastoja.
 


Puheenjohtaja Sami Heikkinen